Ilyen lesz 2021

Azt hittétek, hogy 2020 durva volt? Ugyan már, 2021 sokkal súlyosabb lesz! Le is írom napra pontosan, hogy mi fog történni:

 

2021 január 8: Angliában újabb mutáns koronavírus jön létre, amely már ránézéssel is terjed. Az országok lezárják határaikat, és függönyt húznak Angliára néző partjaikra, hogy még véletlenül se kaphassák el. Természetesen a karantén sikertelen, a vírus az egész világon terjedni kezd. Közben Anglia éhezik, Skócia pedig kikiáltja függetlenségét. A font árfolyama mínuszba esik minden devizához képest, a részvénypiacok összeomlanak.

2021 január 11. Magyarországon az új vírustörzs villámsebes fertőzése miatt a rendkívüli állapotot meghosszabbítják Bicskéig. Orbán Viktor mindenkit megnyugtat, hogy akár 100 000 kórházi ágy is rendelkezésre áll, ha kell, mert az állami kórházellátó megrendelt ennyit az IKEA-tól darabonként 5 millió forintért (később kiderül, hogy emeletes ágyakat rendeltek véletlenül). A forint erősödéssel reagál a hírre.

2021 január 25. EU-s csúcson vitatják meg a szükséges intézkedéseket, ugyanis az új vírustörzs miatt azonnali totális lezárásra lesz szükség az egész kontinensen. Az Európai Központi Bank bejelenti, hogy minden állampapírt megvesz, tévedésből a nagy sietség miatt még az összes oroszt is. Az Unió minden állampolgárnak 10 000 eurót utal át, és közlik, hogy mindaddig nem számítanak a korábban kőkeménynek tartott költségvetési korlátok, amíg ez Németországnak megfelel. Az európai kötvényhozamok -3%-ra csökkennek.

2021 január 27. Trump elnök bejelenti, hogy a haza nem lehet ellenzékben, emiatt megalakítja a Republikánus Konföderációt, és kilépnek az Egyesült Államokból. Szerencsére a Twitter már korábban letiltotta a fiókját, így senki sem olvassa az üzenetet.

2021 február 3. Az orosz állam észreveszi, hogy az EKB megvette az összes állampapírjukat, amit megköszönnek nekik, és cserébe visszakérik Navalnijt, de ígéretet tesznek, hogy nem lesz semmi baja. Az EU beleegyezik, és közli, hogy a szankciók természetesen tovább élnek Oroszországgal szemben, de azért megkezdik a Lisszabon-Jalta közötti kőolaj és földgázvezeték kiépítését. A rubel erősödni kezd. Matolcsy György bejelenti, hogy mostantól a devizatartalék egy részét a keleti nyitás jegyében mongol tugrikban tartjuk.

2021. február 18. A moszkvai belvárosi lakásában olvasgató Navalnijt 7 jegesmedve támadja meg. „Nem tudjuk, hogy kerültek oda, nagyon ritka hogy Moszkváig eljussanak a jegesmedvék” – jelenti be Putyin. Navalnij csodával határos módon túléli a támadást. A rubel először esik, de aztán visszaerősödik.

2021 február 24. Brit tudósok (azok, akik nem haltak éhen) kiderítik, hogy a koronavírus elleni védettség sajnos csak 3 hétig áll fenn. Az EU 9 milliárd vakcinát rendel a Pfizertől, hogy havonta újraolthassa a lakosságot. Orbán Viktor mindenkit megnyugtat, hogy a honi egészségügy akár minden ebédszünetben be tudja oltani az összes Kárpát-medencében élőt.  

2021 március 15. A nemzeti ünnep Magyarországon eseménytelenül telik, az ellenzéki pártok bejelentik, hogy 2022-ben közös listán indulnak a CDU-CSU-val, Emmanuel Macronnal, és a Kínai Kommunista Párttal is, mert így biztosabb a győzelem. Gyurcsány Ferenc cáfolja, hogy német kancellári ambíciói lennének: „Lárifári. Maximum a Klára lesz az, de csak ha nagyon akarja”. A forint tovább erősödik az euróval szemben, mindenki meglepetésére ismét 2-vel kezdődik az árfolyam.

2021 április 4. A tavasz megszünteti a koronavírust, az esetszámok drasztikusan esni kezdenek, az új mutáció ugyanis csak akkor tud terjedni, ha 10 óránál rövidebb a nappal hossza. Magyarország ingyenesen felajánlja gáztározóit a feleslegessé vált EU-s vakcinák tárolására. A rendkívüli szolidaritásnak ez a megnyilvánulása hatalmas érzelmi hullámokat vált ki, európai választópolgárok milliói követelik, hogy az uniós költségvetési ciklusban Magyarország sokkal több támogatást kapjon az EU-tól. Orbán Viktor bejelenti, hogy az emelt összeg Magyarországnak természetesen jár a trianoni katasztrófa kárpótlása gyanánt. Soros György egyetért, és kibékül Orbánnal. A forint 200 alá erősödik az euróval szemben.

2021. május 20. A déli féltekén tombol a koronavírus-járvány, Ausztráliában leáll a vas és szén kitermelése. Emiatt megbicsaklik a kínai GDP növekedése, begyengül a jüan. A tőzsdék esnek. Szíjjártó Péter azonnal felajánlja Magyarország segítségét, és rendkívüli hitelkeretet nyitnak Kína megsegítésére az Eximbankban.

2021. június 8. Joe Biden-t hosszas jogi csatározások után végre beiktatják, de véletlenül alelnökként. Kamala Harris elnök első rendelkezéseként bejelenti, hogy Nevadát teljesen beborítják napelemmel („There’s nothing useful there anyway”) a Green New Deal keretében, és 2025-től már csak elektromos autókat lehet értékesíteni USA-ban. A hír hatására a Tesla árfolyama kilő, és a világ legértékesebb vállalatává válik. Elon Musk twitterüzenetben gúnyolja ki a Tesla-shortosokat, és kibocsát 100 milliárd dollárnyi új részvényt, amiből megveszi az összes autógyártót.

2021. július 1. A Mediterráneumban megtelik az összes szállás, a végre kiszabaduló turisták minden talpalatnyi területet megszállnak. A megugró adóbevételekre és rekordnagyságú beáramló EU-támogatásokra támaszkodva Görögország bejelenti, hogy az olajkirályságokhoz hasonlóan állami vagyonalapot hoz létre a váratlan bevételek kezelésére. A tőzsdei árfolyamok mindenfelé felrobbannak.

2021. július 27. Mészáros Lőrinc 100 milliárd forintból új alapítványt hoz létre, Zárt Társadalom Alapítvány néven. Első ösztöndíjasa Fekete-Győr András, akit Nurszultánba (korábbi nevén Asztana, Kazahsztán fővárosa) küldenek ideológiai továbbképzésre. A forint erősödéssel reagál a hírre.

2021. szeptember 7. Angela Merkel lemond a kancellári címről, úgy érzi ideje nyugdíjba vonulnia. A német tőzsde esik, az euró begyengül.

2021. szeptember 16. Magyarország egy unortodox swap-ügylet keretében elcseréli a mongol tugrikban fennálló devizatartalékát a legnagyobb mongol aranybányára, aminek hatására hazánk a középkorhoz hasonlóan a világ legnagyobb aranykitermelői közé emelkedik. A forint árfolyama az euróhoz képest már bőven 200 alatt van.

2021. szeptember 30. Angela Merkel nélkül nem tud működni a német kormány, így visszahívják, és megválasztják életfogytiglani kancellárnak. Berlinben felavatják a „Mutti” szobrot. Az euró erősödik, eléri az 1,5-öt a dollárral szemben. A forint-dollár keresztárfolyam ennek köszönhetően megközelíti a 100-at. Magyarországot elöntik a hihetetlenül olcsóvá vált Teslák. A Fidesz népszerűsége vidéken 100% fölé emelkedik.

2021. november 23. A havonkénti újraoltásnak köszönhetően az északi félteke elkerüli a koronavírusjárvány terjedését, de ez óriási költségekkel jár, amit mindenhol pénznyomtatással kezelnek. Az arany árfolyama emiatt 5000 dollár fölé emelkedik. A forint erősödik, a tőzsdék szárnyalnak. Anglia kéri felvételét az EU-ba és az eurózónába..

2021. december 24. Orbán Viktor bejelenti, hogy Magyarország a honfoglalás óta nem ért el akkora győzelmet, mint 2021-ben, és ezután módosítja a költségvetést: a jövőben az összes adóbevételt (és az MNB által megvett aranybányákat is) a Matthias Corvinus Collegium kapja. A forint árfolyama eléri az euróval szemben a 100-at.

2021.december 31: Áder János szilveszteri beszéde ismeretlen okból elmarad, aminek hatására a forint teljességgel összeomlik.