Glencore update

Ádám küldte, nagyon jó, teljesen alátámasztja amit írtam (vastag  betűvel hogy valójában mit gondolt miközben mondta):

 

*GLENCORE CEO SAYS NOT AIMING TO CATCH TOP OF CYCLE WITH IPO (DEHOGYNEM!!!)

*GLENCORE CEO SAYS PARTNERS DECIDED FIVE YEARS AGO TO GO PUBLIC (2006-2007-ben már nagyon magasnak látták az árakat és elhatározták, hogyha tovább nő a mánia, akkor kiszállnak...)
*GLENCORE CEO SAYS FINANCIAL CRISIS DELAYED PLANS TO FLOAT (...de túl gyorsan jött a crash, nem volt idejük leszervezni. Most azonban elhatározták, hogy még egyszer nem szalasztják el ezt a fantasztikus lehetőséget)
*GLENCORE CEO SAYS CONFIDENT OF IPO AMID CURRENT ENVIRONMENT (Szeretnék jó drágán eladni a részvényeket)
 
*GLENCORE SAYS ANY XSTRATA DEAL IS MATTER FOR NEW BOARD POST-IPO (nem akar a jövőről beszélni, mert fél hogy rosszat kell mondania)
*GLENCORE CEO SEES `GOOD VALUE' IN PUTTING THE TWO COS. TOGETHER (Évekig tart egy egyesülés, és ki tudja mennyit lehet megtakarítani és mi lesz a végeredménye)
 
*GLENCORE TO USE IPO PROCEEDS TO RAISE HOLDING IN KAZZINC (a jó drágán eladott részvényekből szeretnénk olcsó eszközöket venni...)
*GLENCORE TO USE IPO PROCEEDS ON OR REPAYING DEBT OBLIGATIONS (...meg a hiteleinket visszafizetni. érdekes, az MBA képzésen azt mondták, hogy a részvény drágább finanszírozás mint a kötvény, akkor miért nem maradunk annál???)
*GLENCORE CEO SAYS NO RUSH ON KAZZINC GOLD IPO PLANS  :GINAGZ HK (megvárjuk amíg azt is jó drágán tudjuk eladni, előtte még mi veszünk belőle olcsóbban)